Již 25 let chráníme planetu

Již 25 let URSA a Vy chráníme planetu

Již 25 let URSA a Vy chráníme planetu


V letošním roce slavíme významné jubileum – čtvrtstoletí působení na trhu s minerálními izolacemi v České Republice a 25 let od spuštění výroby minerálních izolací v továrně v německém městě Delitzsch, odkud je zásobován celý Český trh.

Jsme společností patřící mezi největší výrobce minerálních izolačních materiálů a extrudovaného polystyrenu v Evropě. Za dobu působení na českém trhu jsme získali sympatie řady distributorů, zpracovatelů a zákazníků. Stali jsme se spolehlivým a inovativním dodavatelem široké škály produktů tepelných, akustických a protipožárních izolací.

Poptávka po minerálních izolací po dobu 25 let neustále roste a s tím je spojen i růst a rozvoj kapacity našeho výrobního závodu. Již v roce 1996 byla do provozu uvedena druhá výrobní linka. Během následujících let byla výroba několikrát rozšířena a zmodernizována tak, aby vyhovovala nejpřísnějším evropským normám a standardům, aby naše výrobky URSA splňovaly jejich nejpřísnější požadavky. Poslední významná investice za více než 12 mil. Euro do modernizace výrobní linky byla provedena v roce 2018. Výroba našich izolací URSA GLASWOOL a URSA PUREONE probíhá za použití vysokého procenta recyklovaných materiálů. Naše skelná vlna obsahuje více než 90 procent přírodních surovin, z největší části je to písek a recyklované sklo. Podíl recyklovaného skla je větší než 50 procent a množství energie vynaložené na její výrobu je výrazně nižší než potenciál příštích úspor při její aplikaci v budovách. Při troše fantazie můžeme naši izolace vidět jako akumulátor příští nevyrobené energie. Je pouze na uživateli, kdy ho bude aktivovat.

V grafickém výrazu našeho loga hledejte emoce i racionalitu. Najdete v něm mnoho synonym naší strategie. Jsme silným, odolným a spolehlivým výrobcem a obchodním partnerem. Nasloucháme trhu, potřebám rozvoje svých obchodních partnerů, sledujeme trendy a inovujeme naše technologie pro dosažení naplnění předmětu našeho podnikání – být v popředí dění pro snižování energetické náročnosti budov.

K výročí jsme si nadělili motto, které je titulem tohoto příspěvku. Je zavazující a motivační. To, co spolu s Vámi děláme je sice málo pro záchranu světa, ale dost proto, abychom pokročili o krůček blíž k udržitelnosti naší planety v lepším stavu, než je dnes.

Ing. Emil Pavlovič
obchodní ředitel společnosti URSA

Již 25 let URSA a Vy chráníme planetu